canlı destek
Bize Ulaşın+90 252 502 4 502
çalışma saatleri
Çalışma saatleri08:30 - 01:00
Villa Kiralama | garantivillam.com | Güvenilir Yazlık Villa Tatili

Muğla’nın Mutlaka Görülmesi Gereken Şelaleleri

Blog Sayfasına Dön
19.06.2024 09:25:00
Muğla’nın Mutlaka Görülmesi Gereken Şelaleleri

Birbirinden farklı doğal güzelliklere sahip Türkiye’nin cennet köşesi Muğla’da koca bir yazınızı ayırsanız dahi bitiremeyeceğiniz kadar çok turizm bölgesi ve aktivite çeşidi bulunmaktadır. Burada yer alan çok sayıda koy, doğal kamp bölgesi, turizm tesisleri, tepelerde kurulu bungalovlar, lüksvilla kiralamaseçenekleri, balık restoranları, sabaha kadar eğlencenin devam ettiği birbirinden farklı konseptlerde mekanlar, çok sayıda günübirlik tur seçeneği, mesirelik alanlar, berrak – sakin ve dalgasız suları olan tertemiz plajlar ve son olarak çok sayıda tarihi eser sizin onları deneyimlemeniz için bekliyor. 

Bu etkinliklere eklenecek daha pek çok farklı unsur bulunsa da bu içeriğimizi şelale tutkunlarına ayırmayı tercih ettik. Bazı bireyler şelale kenarında serinlemek, şelalenin sesini dinleyerek huzur bulmak, büyüleyici beyaz ve köpüklü suyu izlemekten dahi ayrı bir keyif alırlar. Bu yazımızdaMuğla’nınmutlaka görülmesi gereken şelalelerihakkında aradığınız tüm detaylara ulaşabileceksiniz. Bol mavi, yeşil, kum ve güneşin olduğu bir tatil geçirmeniz dileğiyle listemize başlayalım. 

Gizlikent Şelalesi

Muğla’nın Seydikemer ilçesi sınırlarına dahil olan ve ilçenin Kayadibi mahallesinde bulunan Gizlikent Şelalesi yazın sıcaklardan bunalanlar için buz gibi suyu ile muhteşem bir serinlik sunuyor. Tertemiz bol oksijenli doğal havayı ciğerlerinize çekmek, kuş seslerini dinlemek, dinlenmek, piknik yapmak ve yakınlarda bulunan restoranlarda karnınızı doyurmak için gelebileceğiniz bu destinasyona 1 gününüzü ayırmanızı tavsiye ederiz. 

Fethiye merkezden 47 km uzaklıkta bulunan Gizlikent Şelalesi’ni görmek için uzun merdivenleri biraz tırmanmanız gerekiyor. Sonrasında buluştuğunuz muhteşem manzara için bu yolu çektiğinize değdiğini göreceksiniz. 

Döğüşbelen Şelalesi 

Köyceğiz’de yer alan Döğüşbelen Şelalesi’ne yürüyüş ya da bisiklet turlarına katılarak gelebilirsiniz. Bir rehber eşliğinde gittiğinizde daha kaliteli vakit geçireceğiniz bu şelalenin yakınlarında bir tesis bulunmuyor. Tuvalet ve duş gibi imkanlar olmadığı için buraya temkinli gitmenizde fayda var. Uzun yürüyüş parkurunu tamamladığınızda karşınıza büyüleyici bir şelale manzarası çıkacak.

Toparlar Şelalesi

3 – 4 metre uzunluğu bulunan Toparlar Şelalesi, Köyceğiz’in Toparlar mahallesinde yer almaktadır. Serinlemek ve manzaraya karşı kahvesini yudumlamak isteyen pek çok kişinin akın ettiği bu destinasyonda suyun hacmi mevsimlere göre artıp azalmaktadır. Suyun en gür çağladığı zamanlarda buraya gelmek isteyenler bahar aylarında (Mart, Nisan ve Mayıs dönemi) buraya gelmelidir. Ancak bu dönemde Köyceğiz’e göre biraz daha serin bir hava olabileceğini bilmeli ve hazırlıklı olmalısınız. Yazın da elbette kiMuğla’nın mutlaka görülmesi gereken şelalelerilistesinde yer alması gereken bir yer. 

Toparlar Şelalesi hakkında ek olarak diğer yerlerden daha ön plana çıkarılması gereken bir bilgiyi daha sizinle paylaşalım. Şelalenin alt kısmında yer alan göl yüzmek için uygundur. Yakınlarda bulunan restoranlarda yemek yiyebilirsiniz. 

Turgut Şelalesi

Marmaris’te bulunan Turgut Şelalesi aynı isimli köyün sınırları içerisinde yer almaktadır. Turizm sezonunda daha da kalabalıklaşan Muğla’nın yoğun yaşamından uzaklaşmak ve daha sakin bir ortamda tatil yapmak isteyenler Turgut Şelalesi’ni tercih edebilir. Yüzebileceğiniz bir alana sahip olan bölgede ayrıda çok sayıda restoran ve etkinlik turları bulunmaktadır. ATV Safari, yürüyüş turu, bisiklet turu, Jeep Safari gibi etkinlik turlarına dahil olarak bölgeyi hem daha iyi tanıyabilir hem de vaktinizi daha çok eğlenerek değerlendirebilirsiniz. Minibüsleri kullanarak rahatça gelebileceğiniz bu tatil bölgesi Marmaris merkeze 33 km mesafede bulunmaktadır. Şelalenin Birinci Derece Doğal Sit Alanı ilan edilerek koruma altına alındığını ve giriş ücretinin olmadığını da son olarak belirtelim. 

Bonus: Yuvarlak Çayı

Bunaltıcı Muğla sıcağından kaçmak isteyenler için ek olarak gittiklerinde büyülenecekleri bir yer olan Topgözü Kanyonu’nda bulunan Yuvarlak Çayı’ndan söz edelim. Burası her ne kadarMuğla’nın mutlaka görülmesi gereken şelalelerilistesinde yer almıyor olsa da kesinlikle bu ilde görülmesi gidilmesi gereken yerlerden biri. Piknik yapabileceğiniz, yüzebileceğiniz, sakinleştirici suyun akışını izleyerek kuş sesleri ile mest olacağınız bu alanın çevresinde çok sayıda restoran bulunmakta. Restoranların şaşırtıcı derecede uygun fiyatlı olduğunu ve yörenin ünlü yemekleri olan yoğurtlama, alabalık, kavurma, tandır gibi menüler mevcut. Kahvaltı için de mekan seçenekleri var. 

Ancak yüzmek isteyenlere belirtmemiz gereken suyun 6 dereceye kadar düşen sıcaklığının girdiğiniz anda çelik gibi bir his verdiğini ve girdiğiniz anda çıkmak isteyebileceğinizi bilmelisiniz. Suyun bu kadar çok soğuk olmasının nedeni Sandras Dağı’ndan gelen kar suyu ile besleniyor olması. Çayın etrafında suya atlamak isteyenler için ise ahşap salıncaklar yapılmış. Bazı bireyler dondurucu soğuğa aldırmadan tekrar tekrar suya atlayıp yüzmekten keyif alıyor. Elbette, sadece çayın etrafında vakit geçirmek, üzerine kurulu ahşap çardaklarda dinlenmek bile sizi oldukça ferahlatacaktır. Sıcak yaz günlerinde hem yerli ve yabancı turistleri hem de hafta sonları bölge halkının burada çokça zaman geçirdiğini göreceksiniz. Bu nedenle eğer imkanınız varsa tatilinizde mesai saatlerinde buraya gelmenizi tavsiye ederiz. 

Sık Sorulan Sorular 

Muğla'da şelale var mı?

Muğla’nın farklı noktalarında mutlaka görülmesi gereken harika şelaleler bulunmaktadır. Bunlardan bazılarını örnek olarak göstermemiz gerekirse; Gizlikent Şelalesi, Toparlar Şelalesi, Turgut Şelalesi ve Döğüşbelen Şelalesi gibi örnekler verebiliriz. 

Muğla’da nereler gezilmeli?

Muğla’da nereleri gezmeniz gerektiğine karar vermek için size nasıl bir tatil şeklinin hitap ettiğini belirlemeli ve buna yönelik bir rota oluşturmalısınız. Doğal alanları sevenler, ekstrem sporları sevenler, su sporları sevenler, kamp yapmaktan hoşlananlar, alışveriş tutkunları, mekan gezmeyi sevenler vb. herkes için Muğla’da sayısız gezilecek yer mevcuttur. 

Toparlar Şelalesi ücretli mi?

Hayır, değil. Toparlar Şelalesi’ni herhangi bir ücret ödemeden ziyaret edebilirsiniz. 

Muğla doğal güzellikleri nelerdir?

Muğla’da yer alan; Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz, Akvaryum Koyu, Gizlikent Şelalesi, Forforlu Mağara, Uyku Vadisi, Çalış Plajı, Dalaman Çayı, Babadağ ve Saklıkent Kanyonu gibi upuzun listeler halinde devam edebileceğimiz kadar çok doğal güzellik bulunmaktadır. 

Bodrum’da şelale var mı?

Muğla’nın en güzel ilçelerinden biri olan Bodrum’da çok sayıda gezilecek yer olmasına rağmen yakınlarda şelale bulunmamaktadır. Ancak şahsi aracınızla birkaç 1 – 2 saat yakınlarda şelale olan alanlara yolculuk edebilirsiniz. 

 
scrollIcon
Soru SorwhatsappCanlı Destek
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Gecelik Fiyat0 Gece
  • Temizlik Ücreti000₺
  • Toplam Tutar000₺
  • ÖDEME PLANI
  • Ön Ödeme (%)0₺
  • Girişte Nakit Ödenecek0₺