canlı destek
Bize Ulaşın+90 252 502 4 502
çalışma saatleri
Çalışma saatleri08:30 - 21:00
Villa Kiralama | garantivillam.com | Güvenilir Yazlık Villa Tatili

Marmaris’te Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer

Blog Sayfasına Dön
15.05.2024 18:50:00
Marmaris’te Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer

Muğla şehir merkezinden 65 km mesafede konumlanmış olan Marmaris ilçesi hem dünyadan hem de Türkiye’den çok sayıda misafirini yılın her zamanı ağırlamaya devam ediyor. Akdeniz ve Ege Denizi’nin keyfini aynı anda sürebileceğiniz bu eşsiz yerde büyüleyici koylar, tekne turları, yat turları, büyük turistik belgeleri, çok sayıda konaklama seçeneği, balık lokantaları, asla durmak bilmeyen eğlence mekanları ve renkli gece hayatı, su sporları, şnorkel gibi pek çok farklı tatil olanağının bulunduğu muhteşem bir yerdir. Yaz tatilini ülkemizde doya doya yaşayabileceğiniz en iyi yerlerden biri olanMarmaris’te mutlaka görülmesi gereken 10 yerhakkında detayları bu içeriğimizde bulabileceksiniz. 

Köyceğiz 

Marmaris denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan Köyceğiz Gölü tertemiz havası olan sizi doğal güzellikleri ile büyüleyecek bir lokasyon. Marmaris’ten 60 km mesafede yer alan bu alanda bulunan termal kaplıcalar oldukça ilgi görüyor. Burada bol miktarda meyve ağacı, çam ormanları görebilirsiniz. Ayrıca yılın bazı dönemlerinde deniz kaplumbağalarının kıyılara yumurta bırakışlarını keyifle izleyebilirsiniz. Buraya kadar gelmişken yakınlarda bulunan Gökçeova Göleti, Yuvarlakçay ve Ölemez Dağı gibi doğal güzellikleri yürüyüş yaparak dolaşmayı unutmayın deriz. 

İçmeler 

Köyceğiz’den sonra Marmaris’in en ünlü yerleri denilince akla İçmeler gelir. İlçenin merkezine oldukça yakın konumda yer alan bu lokasyon sadece 10 km mesafededir. Burada tertemiz mavi bayraklı plajlarda denize girebilirsiniz. 

Acıktığınızda balık lokantalarında karnınızı doyurabilir, akşam olduğunda eğlence mekanlarında zaman geçirebilir, gündüz alışveriş yapmak için çarşılarda dolaşabilirsiniz. 

Havası çok rüzgarlı olan İçmeler’i diğer lokasyonlardan ayıran özelliklerden biri de burada rüzgar sörfü, yelken ve uçurtma sörfü gibi sporların yapılabiliyor olmasıdır. Pek çok birey buraya sadece bu sporları deneyimlemek için geliyor. 

Yat Limanına giderek buradan tekne turlarına katılabilir, plajda gün batımını izleyebilirsiniz. Ayrıca konakladığınız yer Marmaris’te bulunuyorsa 15 dakikada minibüsle buraya gelip gününüzü geçirip tekrar Marmaris’e kolayca geri dönebilirsiniz.

Hisarönü 

Deniz paraşütü, rüzgar sörfü gibi ilginç su sporlarını deneyimleyebileceğiniz bir başka yer de Marmaris Hisarönü. Balta girmemiş doğal ormanlara sahip, huzur veren sakin yapısı ile ön plana çıkan Hisarönü, ilçenin merkezinden yalnızca 20 km mesafede bulunmakta. Burada Gökova Körfezi ile Hisarönü Körfezi’nin oluşturduğu muhteşem manzarayı izleyebilir, uzun sahil şeridinde dilediğiniz kadar yüzebilir, bol oksijenli dağ havasını doyasıya içinize çekebilirsiniz. 

Bölgede at çiftliklerinde ata binme, yat ve tekne turlarına katılabilme, yürüyüş turları, at safarisine katılıp Bybassos Antik Kenti ve ormanlık alanlarda dolaşma gibi çok sayıda yapabileceğiniz etkinlik de mevcut. 

Saklıgöl 

Marmaris ilçe merkezinden yalnızca 17 km mesafede bulunan ve Çamlı beldesi içerisinde yer alan Saklıgöl’den yürüyerek Kleopatra Plajı’na gidebilir ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Adı bölgedeki muhteşem doğal güzellikler olan çam ormanlarından ileri gelen Çamlı Beldesi şehrin kalabalığından uzaklaşarak sakin bir yerde daha huzurlu zaman geçirmeyi isteyenlerin buluşma noktası. 

Burada küçük adacıklar, sazlıklar, su kanalları, farklı kuş türleri, birbirinden güzel çamlar, göl kenarında konumlanan balık lokantaları, piknik alanları, çocuklar için oyun alanları, yürüyüş pistleri, fotoğraf çekilebilecek mükemmel doğal bir alan sizi bekliyor olacak. 

Marmaris’te mutlaka görülmesi gereken 10 yerarasında belirttiğimiz Saklıgöl’de yazları dönem dönem düzenlenen yoga sınıflarına katılabilirsiniz. Merkezden buraya gelmenin toplu ulaşımla yalnızca 20 dakika süreceğini de belirtelim. 

Eski Çarşı 

Sıradaki lokasyon Marmaris’in merkezinde yer alan Eski Çarşı. Ege’de olduğunuzu iliklerinize kadar hissedeceğiniz bu yerde renkli sokaklar arasında gezinebilir, alışveriş yapabilir, el sanatları ürünlerinden alabilir, hediyelik eşya dükkanlarını dolaşabilirsiniz. Ayrıca buradaki restoran ve kafelerde dinlenmeniz de mümkün. 

Sedir Adası (Kleopatra Adası)

Sedir ve Kleopatra Adası olarak adlandırılan bu yer Ege’deki en renkli ve güzel yat ve tekne limanlarından biri. Denizin berraklığı sayesinde içerisindeki balıkların yüzüşünü seyretmek oldukça keyifli. 

Sarı kumsallı plajda denizin tadını çıkarabilir, Kedrai Antik Kenti’nin kalıntılarını ziyaret edebilir, yat limanı kıyısında yürüyüşe çıkabilir ve gün batımını izleyebilirsiniz. Ayrıca burada düzenlenen günübirlik tekne turlarına da katılabilirsiniz. 

Akkum Koyu 

Marmaris’te mutlaka görülmesi gereken 10 yerlistemizin 7. lokasyonundayız. Merkeze biraz uzak olsa da kesinlikle görmeniz gereken bir lokasyon olan Akkum Koyu etrafında harika dağların yer aldığı dalgalanmayan, tertemiz, sığ suyu ile harika bir deniz kıyısına sahip. Burada yüzme bilmeyenler ve çocuklar suda rahatlıkla zaman geçirebilir. 

Ayrıca civarda yer alan balık lokantalarında yemek yiyebilir, kumlu sahilde yürüyüşe çıkabilir, dükkanlardan sevdiklerinize hediyeler alabilir ve kafelerde manzaraya karşı içeceğinizi yudumlayabilirsiniz. 

Knidos Antik Kenti

Knidos Antik Kenti merkezden 93 km uzaklıkta bulunsa da kesinlikle gitmeniz gereken bir kültür ve sanat merkezi. Ege ve Akdeniz’i birleştiren Tekir Burnu’nda bulunan bu yer deniz kenarında konumlanmış bir antik tiyatro. Burada tapınaklar, liman, sütunlu caddeler, tiyatro alanı bir bütün olarak bakıldığında antik çağların aklınızda canlanmasını sağlayacak kadar başka bir güzellik. 

Turgut Şelalesi

Eğer doğal yerlere, şelale sesine aşık biriyseniz kesinlikle gitmeniz gereken ilk yer Marmaris Turgut Şelalesi. İlçenin merkezinden 25 km mesafede bulunan şelalenin etrafında bölgeye özel endemik bitkileri gözlemleyebilir ve 4 metrelik bu muhteşem görsel şölene karşı harika fotoğraflar çektirebilirsiniz. Piknik yapabileceğiniz mesirelik alana sahip bölgede meşe, çınar ve çam ağaçlarından oluşan harika bir orman da sizi bekliyor olacak. 

Netsel Marina

Marmaris’te mutlaka görülmesi gereken 10 yerlistemizin sonuncu destinasyonu Netsel Marina, ilçede bulunan en büyük yat limanı olması ile ön plana çıkmaktadır. Burada saatlik tekne ve yat kiralayabilir, günübirlik tekne turlarına katılabilir, hediyelik eşya dükkanlarını gezebilir, kafeler ve restoranlara gidebilirsiniz. Limana karşı gemileri izleyerek yiyip içmenin ve gün batımını izlemenin ayrı bir deneyim olduğunu bilmelisiniz. 

Sık Sorulan Sorular 

Marmaris'te görülmesi gereken yerler nelerdir?

Marmaris’te mutlaka gitmeniz görmeniz gereken yerlerden bazıları; Saklıgöl, Günnücek, Marmaris Kalesi, Marmaris Müzesi, İyilik Kayalıkları Arkeoloji Parkı, Turgut Şelalesi, Eski Çarşı, Bördübet Koyu ve Kelopatra Plajı şeklinde belirtilebilir. 

Marmaris neresi meşhur?

Marmaris’in en ünlü yerleri; Orhaniye, Kedrai Antik Kenti, Marmaris Kalesi, Kızkumu Plajı, Turunç, Knidos Antik Kenti, İçmeler Koyu ve Hydas Antik Kenti ve Hafsa Sultan Kervansarayı ve daha pek çok yerdir. Bu yerleri gezerek dolu dolu bir kültür tatili yapabilirsiniz. 

Marmaris'in meşhur sokağı nerede?

Marmaris’in en ünlü sokağı olan Merkez Barlar Sokağı çok sayıda mekana ev sahipliği yapan bir yer ve konum olarak Atatürk Heykeli’nin merkezde bulunan yerindeki civarda yer alan tüm bar ve sokaklar diyebiliriz. Buradaki pek çok mekanda çeşitli konsept partiler, alkollü içecekler bulabilir ve gece 5’e kadar eğlenceye devam edebilirsiniz. 

İçmelerin neyi meşhur?

Bir balıkçı kasabası olarak nitelendirebileceğimiz İçmeler rüzgarlı havası sayesinde suda yelkenli, rüzgar sörfü, uçurtma sörfü gibi ünlü etkinliklerin yapılabildiği bir yer. 

Marmaris neyi meşhur hediyelik?

Marmaris tatilinizde evinize veya sevdiklerinize götürebileceğiniz şeyler arasında; beyaz renkli şile bezinden yapılmış yazlık tiril tiril elbiseler, zeytinyağı, zeytin, Marmaris balı, Datça bademi, kantaron yağı ve kuru biber gibi seçeneklerdir. 

Marmaris'te hangi plaja gidilir?

Marmaris’in en iyi plajlarını sıralayacak olursak; Sedir Adası ve Kleopatra Plajı, Selimiye Plajı, Turunç Koyu, Kumlubük Plajı ve İçmeler Plajı şeklinde bazılarını belirtebiliriz. 

 
scrollIcon
Soru SorwhatsappCanlı Destek
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Gecelik Fiyat0 Gece
  • Temizlik Ücreti000₺
  • Toplam Tutar000₺
  • ÖDEME PLANI
  • Ön Ödeme (%)0₺
  • Girişte Nakit Ödenecek0₺