canlı destek
Bize Ulaşın+90 252 502 4 502
çalışma saatleri
Çalışma saatleri08:30 - 21:00
Villa Kiralama | garantivillam.com | Güvenilir Yazlık Villa Tatili

Büyüleyici Tonları ile Mavi Mağara Nerede ve Nasıl Gidilir?

Blog Sayfasına Dön
22.10.2023 10:50:00
Büyüleyici Tonları ile Mavi Mağara Nerede ve Nasıl Gidilir?

Büyüleyici Tonları ile Mavi Mağara Nerede ve Nasıl Gidilir?

 

Büyüleyici tonları ile Mavi Mağara nerede ve nasıl gidilir sorusu, birçok kişi tarafından sorulmaktadır. Burası, Kaş’ın en güzel yerleri arasında gösterilmektedir. Hatta bu mağaranın sahip olduğu manzara, birçok kişinin adeta dillerine destan olmuştur diyebiliriz. Mavi Mağara öylesine güzel bir manzaraya sahiptir ki buraya geldiğinizde hayranlığınızı gizlemeniz mümkün değildir. Bu harika mağara, jeolojik zamanlardan bu yana aşındırma ile oluşmuştur. Ve suyun içerisinde bulunan algler sebebiyle buraya Mavi Mağara ismi verilmiştir. Mavi renginin bu kadar koyu renkte olması ise denizin bir metre altındaki bitkiler sebebiyledir. Güneşli bir günde buraya geldiğinizde, çok daha güzel bir manzara seyredeceğinizi söyleyebiliriz. Sizlere bir sonraki tatil serüveninde Mavi Mağara’yı kesinlikle tavsiye ederiz. 

 

Harika bir Mavi Mağara gezisinden sonra, yakın çevreyi elbette ki gezip görmek isteyeceksiniz. Tabii bu heyecanlı süreçte, bulunduğunuz bölgede konaklamanız da icab edecektir. Sizlere harika bir konaklama seçeneği olarak  villa kiralama hizmetlerimizden bahsetmek isteriz. Bize ulaşarak bu hizmetimiz hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. 

 

Mavi Mağara Nerededir?

 

Mavi Mağara, Antalya ilimizin Kaş ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. İlçe merkezinin 20 km güneyinde yer alan bu harika doğal oluşum, meşhur Kaputaş Plajına ise sadece 600 metre mesafededir. Hatta bu sebepten ötürü buraya Kaputaş Mavi Mağara dendiğini de belirtebiliriz. Gökyüzünden gelen güneş ışınları, mağaranın girişinde yansımalar kırılmalar yapmaktadır. Bu sayede, mavi rengin birçok farklı tonunu görebilme imkanı elde ederiz. Burada geçmiş dönemlerde fok balıklarının yaşadığı biliniyor. Şimdilerde ise daha çok yerli ve yabancı turistlerin en uğrak noktalarından biri haline gelmiştir. Tabii fok balıkları burayı terk etmemiştir. Özellikle de Nisan ve Mayıs aylarında gelirseniz fok balıklarını ve onların harika danslarını seyretme imkanınız olacaktır. 

 

Mavi mağaraya yürüyerek gidilir mi diye soracak olursanız, maalesef hayır cevabını vermek durumunda kalacağız. Buraya sadece tekne ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Bölgedeki su yapısı ise gerçekten de çok temiz ve gayet berraktır. Ayrıca burada dalış etkinlikleri de gerçekleştiriliyor. Eğer siz de isterseniz, profesyonel kişilerin gözetiminde dalış yapabilirsiniz. 

 

Mavi Mağara’ya Nasıl Gidilir?

 

Mavi Mağara’ya sadece deniz üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Kaş ilçe merkezinden hareket eden tekne turlarına katılarak, bu mağaraya ulaşım sağlamanız mümkündür. Ayrıca bu turlar sayesinde çevredeki diğer güzel koy bölgelerini de gezip görmüş olursunuz. Ölüdeniz üzerinde rota oluşturan tekneler, aynı zamanda Mavi Mağara’ya da uğramaktadır. İsterseniz kendinize özel bir tekne kiralayarak buraya gelip, daha rahat bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Kaş ilçe limanlarından hareket eden tekneler, yaklaşık 45 dakikalık bir yolculuğun ardından buraya ulaşım sağlamaktadır. Mağaraya gelindiğinde ise 15 dakikalık da bir mağara gezintisi deneyimliyorsunuz. Maceraperestler ise kano kiralayarak Kaputaş Plajında buraya kadar keyifli bir yolculuk keyfi yaşamaktadır. Profesyonel yüzücüler ise Kaputaş Plajı ile mağara arasındaki 600 metrelik mesafeyi yüzerek katetmektedir. 

 

Mavi Mağara’da Işınların Harika Dansını Seyretmek İster Misiniz?

 

Mavi Mağara yalnızca tek tarafından giriş ve çıkış yapabilirsiniz. Mağaranın giriş kısmı 1,5 - 2 metre civarındadır. Bu geçitten sonra ise sizleri muhteşem güzellikte bir dünya bekliyor olacaktır. Mağaranın yüksekliği ise ortalama olarak 15 metre civarındadır. Büyük bir alana sahip olan mağara, kendi içerisinde birbirinden farklı galerilere ve odalara ayrılmaktadır. Mağaranın dışarıya açılan oyuklarından içeri sızmakta olan güneş ışıkları, sizlere adeta muhteşem bir görsel şölen sunmaktadır. Dışarıda her ne kadar aydınlık bir hava olsa bile, buraya girdiğinizde sanki akşam vaktiydeymişsiniz gibi bir hissiyata kapılacaksınız. Mağara yolculuğunuz esnasında ise sizleri baştan aşağı hep bir mavi renk tonu ağırlıyor olacaktır. Kafanızı çevirdiğiniz her yerde mavi rengin bir başka güzel tonunu yakalayacaksınız. Ve bu durum, sizleri ziyadesiyle memnun edecektir. 

 

Mağaranın daha da iç kısımlarına ilerlediğinizde, burada ise turkuaz renk tonunun hakim olduğunu göreceksiniz. Bu ise sizlere tıpkı kuzey ışıklarını izliyormuş gibi bir hissiyat aşılayacaktır. Mağaranın biraz daha iç kısımlarına ise çok az miktarda ışık ulaşır. Bu kısımlar, genelde karanlık bir yapıya sahiptir. Ayrıca Mavi Mağara’nın iç ve dış kısmında birbirinden farklı canlı çeşitlilikleri vardır. Karides ve mercanlar ise size mağara yolculuğunuz boyunca eşlik edeceklerdir. Mağaranın içerisinde oldukça geniş alanlar vardır ve bu alanlarda tüplü dalışlar gerçekleştirebilirsiniz. Dalış yaptığınızda, denizin alt kısmında kalan mağara oyuklarını görme fırsatınız olacaktır.Mavi Mağara giriş ücretinedir diye merak edecek olursanız, buraya girişin tamamen ücretsiz olduğunu söyleyebiliriz. Sadece, kullanacağınız tekne için kiralama ücreti ödersiniz. 

 

Bu harika mağara, sizlere diğer dış dünyadan izole edilmiş bir tatil imkanı sunmaktadır. Peki bu izole tatil yaşamını konaklama sürecinizde de devam ettirmek ister misiniz? Tarafımızca sağlanan  villa kiralama  hizmetleri sayesinde çok huzurlu bir konaklama deneyimi sizleri bekliyor olacaktır. Bize ulaşarak bu hizmetimiz hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

 
scrollIcon
Soru SorwhatsappCanlı Destek
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Gecelik Fiyat0 Gece
  • Temizlik Ücreti000₺
  • Toplam Tutar000₺
  • ÖDEME PLANI
  • Ön Ödeme (%)0₺
  • Girişte Nakit Ödenecek0₺