canlı destek
Bize Ulaşın+90 252 502 4 502
çalışma saatleri
Çalışma saatleri08:30 - 21:00
Villa Kiralama | garantivillam.com | Güvenilir Yazlık Villa Tatili

Antalya Kaş Gezilecek Yerler Rehberi

Blog Sayfasına Dön
6.10.2023 17:20:00
Antalya Kaş Gezilecek Yerler Rehberi

Antalya Kaş Gezilecek Yerler Rehberi

 

Turistik açıdan ön plana çıkan şehirlerimizden olan Antalya, özellikle yaz aylarında yüzbinlerce kişiye ev sahipliği yapıyor. Antalya’nın öne çıkan tatil beldelerinden Kaş ise sıklıkla tercih edilen bir ilçe. 

 

Hem tarihi bir atmosfere sahip hem de doğal güzellikleri ile öne çıkan bu belde, özellikle de yaz mevsiminde sayısız turistin ilgisini çekmekte. Tatilinizde hem tarihi bir gezi yapmak, hem de doğal güzelliklerin tadını çıkarmak isterseniz, Kaş sizin için oldukça iyi bir seçenek olacaktır. Ayrıca beldede dalış, trekking, tırmanış, yamaç paraşütü gibi aktiviteler yapabilme imkanını da sahip olabilirsiniz. 

 

Tüm bunların yanı sıra, Kaş’ta oldukça konforlu, güvenli ve bütçe dostu bir şekilde konaklama imkanı sunan villa seçenekleri de bulunmaktadır. Sitemiz üzerinden Kaş’ta en iyi şekilde konaklayabileceğiniz, uygun fiyatlı ve mahremiyetinize önem veren  villa kiralama  seçeneklerine göz atabilirsiniz.

 

Kaş tatili esnasında doğa ile buluşarak dinlenebilir, çeşitli mekanlarında eğlenebilir, antik kentlerde tarihi bir yolculuğa çıkabilir, denize ve güneşe doyabilir, çeşitli aktivitelerle macera dolu anlar yaşayabilirsiniz.Kaş’ta gezilecek yerler  listemizle, keyifli tatil programı yapmanıza yardımcı olmayı umuyoruz.

 

Denizin Tadını Doyasıya Çıkarın

 

Antalya’nın güzide ilçelerinden biri olan Kaş, muhteşem plajlara sahip. Mavinin en güzel tonlarını bulabileceğiniz bu plajlarda gün boyu doyasıya yüzebilir ve kumsallarında rahatça güneşlenebilirsiniz. İşte  en güzel Kaş plajları

 

Kaş’ta gezilecek yerler  listesinin başında elbette Kaputaj Plajı geliyor. Bu plaj hem turkuaz tonu denizi hem de büyük kumsalı ile büyük ilgi görüyor. Ayrıca bu plaj, duş, tuvalet, şemsiye ve şezlong gibi hizmetler de veriyor.

 

Kaputaj Plajı’nın yanı sıra Kaş’ta dikkat çeken pek çok plaj bulunuyor. Bu beldede öne çıkan plajlardan birisi de Patara Plajı. Ayrıca bu plajı Caretta’lar kullanmakta. Bu yönüyle de ilgi çeken plaj, belli tarih ve saatlerde sadece Caretta’ların kullanımına çık olabiliyor.

 

Denizde kum yerine çakıl tercihi olanlar için ise farklı alternatifler de bulunuyor. Büyük Çakıl Plajı, Seyrek Çakıl Plajı bu tür tercihi olanlar için oldukça ideal bir seçenek. Denize girerken doğa manzarası da izlemek isteyenler için ise Hidayetin Koyu iyi bir seçenek olacaktır. Açık denize doğru yüzmek isteyenler ise İnceboğaz Plajı’nı tercih edebilirler.

 

Kaş’ta başka pek çok koy ve plaj bulunmakta. Kişiler zevklerine göre bu plajları tercih edebilirler. Deniz tutkunları,  en güzel Kaş plajları arasında tercih ettikleri yere yakın konaklama seçenekleri için villa kiralama sitemize göz atabilirler.

 

Antik Kentlerde Tarihe Açılan Kapı

 

Kaş, denizi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra antik kentleri ile de öne çıkan turistik bir bölge. Likyalılar döneminde kalan Antiphellos Antik Tiyatrosu,  Kaş’ta gezilecek yerler     listesinin ilk sıralarında yer alıyor. Bu antik tiyatro, sunduğu tarihi atmosferin yanı sıra çok güzel bir deniz manzarası seyredebilmenize olanak tanıyor.

 

Kaş’a kadar gelmişken görmeden dönülmemesi gereken yerlerden birisi de Patara Antik Kenti.  Kaş’ta yer alan antik kentler  içerinde ilk sıralarda yer alan Patara Antik Kenti, tıpkı plajı gibi oldukça ünlü. Yine Likya döneminde kalan bu kent, turistler tarafından büyük ilgi görmekte. Burayı ziyaret edebilmek için ise müze kartınızın yanınızda olması yeterli. 

 

Kaş’ta yer alan antik kentler  arasında öne çıkan bir diğer yer ise Xanthos Antik Kenti. UNESCO’nun koruması altında olan bu kent, tarihi ve kalıntıları ile ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

 

Bölgede yer alan bir başka antik kent olan Myra Antik Kenti ise Demre’de bulunuyor. Ayrıca Demre’de Noel Baba Kilisesi olarak da bilinen St. Nicholaus Kilisesi de görmeye değer. Özellikle de her sene 6 Aralık’ta burada yapılan etkinlikler oldukça dikkat çekici.

 

Kaş’ta gezilecek yerler arasında Kekova Adası’da yer almakta. Burada bulunan Dolkisthe Antik Kenti kalıntıları oldukça dikkat çekici. 

 

Kaş’ta Görmeye Değer Diğer Yerler

 

Kaş’ta gezilecek yerler listesi epey bir uzun. Denizi, tarihi ve doğal güzellikleri ile her dönemde ilgi gören Kaş’ta dikkat çeken bir başka yer ise Saklıkent Kanyonu. Burada macera dolu bir trekking yapabilir ve ardından kanyonun eşsiz şelalelerinin buz gibi sularında  ferahlayabilirsiniz.


Kaş’ta mutlaka gidilmesi gereken bir başka yer ise Kalkan beldesi. Kaş’a göre daha sakin olan Kalkan’da isteklerinize ve bütçenize uygun bir villa kiralayabilir ve tatilinizi en iyi şekilde geçirebilirsiniz.  Villa kiralama  seçenekleri için sitemizi inceleyebilir ve bölgede bulunan en iyi villalara hızlıca göz atabilirsiniz.

scrollIcon
Soru SorwhatsappCanlı Destek
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Gecelik Fiyat0 Gece
  • Temizlik Ücreti000₺
  • Toplam Tutar000₺
  • ÖDEME PLANI
  • Ön Ödeme (%)0₺
  • Girişte Nakit Ödenecek0₺